Rengøring og vedligehold af våben.
Rengøring og vedligehold er meget vigtigt for at opretholde præcision
Tips omkring rengøring.. der er faktisk ingen nem måde at slippe om ved det. Det nemmeste er faktisk at gøre riffelen/pistolen helt rent hver eneste gang. brug ca. 25 minutter for hver 50 skud.
Eller gør som de fleste.. brug 10 timer ved hver ny sæson start.

Vedligehold.
Hvis du har problemer med dit våben, så slap helt af.
Uanset hvilket problem du end måtte have så kontakt nogle af de folk der bruger en del tid på skydebanen. Der er nemlig en meget stor sandsynlighed for at de har været igennem det samme problem.
Et godt vedligeholdt våben er en bekymring mindre når man står i en konkurrence.

Skydning.
Der er en del ting man kan gøre inden man skal på skydebanen for at forbedre sin skydning.
Motion. Det er altid en rigtig god ide at være i god form. Skytter der er i god form har mere overskud i pressede situationer, fx. et stort stævne eller en finale.
Afslapning og mental forberedelse. Inden man skal på skydebanen er det en rigtig god ide at man slapper helt af. Ikke noget med at løbe rundt eller stå at fortælle historier, det flytter fokus væk fra skydningen. Det er en rigtig god ide at finde et roligt hjørne at sætte sig i, og forstille sig en perfekt skydning. Dette vil gøre at man er mere klar og fokuseret på sin skydning. Det er også en rigtig god ide at lave en liste med de ting man plejer at have med på banen, ellers glemmer man ind i mellem et eller andet. Det er altid en rigtig god ide at forberede sig på samme måde hver eneste gang man skal på skydebanen, hvad enten det er træning eller konkurrence. Det giver mentalt tryghed som gør at man ikke bliver meget nervøs eller usikker når man kommer til en konkurrence.

Opvarmning.
Lige inden man går på banen er det meget klogt at strække de stive ben lidt ud sammen med resten af kroppen, det er en god ide at strække ud og få løsnet op i hele kroppen, det gør at man slapper bedre af under skydningen.

Selve skydningen.
Til træning er det meget vigtigt at man har noget konkret at arbejde med, så man ikke bare skyder huller i en skive. Man kan fx arbejde med aftræk eller eftersigte. Er du i tvivl om hvad du skal arbejde med så spørg nogle af trænerne der er i klubben.
Efter en skydning er det meget klogt at skrive alle ændringer ned man har lavet under skydningen, fx indstillinger på riffelen, placering af fødder, skudrytme osv. Det er også en god ide at skrive lidt ned om selve skydningen hvad gik skidt og hvad gik godt, det er meget vigtigt at have noget positivt hver gang. Det er faktisk alt du behøver for at lave en god træningsdagbog. den bør laves af alle skytter uanset alder og disciplin.